Måleudstyr

 

Home 
Nyheder 
Baggrund 
Standarder 
Kabling 
Systemer 
BiCSi 
Links 

 

 

 Du ved ikke noget sikkert, før du har målt det.

Kobber, fiber

 

 Enhver Kabling bør gennemmåles efter installationen er udført.
Måleudstyret skal være kalibreret korrekt og indenfor de intervaller producenten foreskriver. Måleudstyret skal være I stand til at måle efter de normer som standarderne foreskriver.

Her er en glimrende artikel skrevet af Microtest omkring test af Cat 6 installationer.

 

Alt for mange gamle testere som ikke lever op til dagens krav benyttes til test af anlæg. Dette giver en falsk trykhed for kunden.

 Der findes en gruppe store producenter af måleudstyr til test af kobbersystemer, disse er angiver herunder. Hvis din installation bliver testet med andre instrumenter end de her angivne bør du forlange dokumentation for at det kan teste op til normerne. Du bør også altid forlange dokumentation for at testeren er forsynet med den seneste version af software.

 Fluke

 

Fluke producerer et bredt udvalg af testudstyr til forskellige typer kabelinstallationer, fra simple gennemgangstestere over xDSL testere og kabling testere til avancerede netværksanalysatorer.

DSP 4100 er Flukes bedste kabling tester, som kan teste PDS isntallationer op til Cat 6 og fiber installationer.

Testeren kan lave avancerede testrapporter og levers med managementsoftware så kunden kan få testrapporter både på papir og i elektronisk form.

Når man skal teste en Cat 6 installation skal der anvendes en specifik adapter til det enkelte kabelsystem, disse produceres I samarbejde mellem Fluke og kabling producenten.

Fluke opdaterer jævnligt deres software som kan hentes gratis på deres hjemmeside.

Eksempel: testrapport fra Fluke DSP 4000

 

 Aglient (HP)

WS350.GIF (35740 bytes) 

 

HP testudstyrs afdeling er belevet selvstændigt og hedder nu Agilent.

De har overtaget WireScope og lavet en meget bedre tester.

 

 

 

 LANCAT

Datacom LANcat VI LAN Tester

LANCAT er endnu et bud på en Cat 6 tester.

Jeg kender ikke produktet særligt indgående.

 

 

 Fibertest kan udføres som en dæmpningsmåling eller som en OTDR måling.
 

 

Flukes dæmpningsmålings kit er et typisk eksempel på testudstyr som anvendes til test af multimode og singlemode fiber i LAN miljø.

Sættet indeholder en lyskilde som kan sende på førskellige bølgelængder og et instrument til at måle styrken af det modtagne lys. Derudover skal der bruges diverse referencekabler og adaptere til forskellige fibertyper.

CMA4000 OTDR

GN nettest er markedsledende omkring OTDR måleudstyr.
Optical Time Domain Reflection måling er en metode hvor en lysimpuls udsendes på fiberen og derefter måles og registreres reflektioner som kommer fra samlinger og øvrige ændringer i fiberen.

Denne metode giver helt klart det bedste overblik over kvaliteten af fiberen og installationen. Metoden anvendes især til lange singlemode strækninger i serviceprovider netværk.

 

 


Copyright (c) 2000 Arne Keller
arne.keller@kabling.dk