Systemer

 

Home 
Nyheder 
Baggrund 
Standarder 
Kabling 
Systemer 
BiCSi 
Links 

 

 

 Markedsandele
BSRIA har laved en markedsundersøgelse om kabling markedet I Danmark, den er blevet offentliggjort I efteråret 2000.
Tallene er oplyst af producenter, distributører og installatører.

Det totale marked er på ca. 30.000.000 meter kabel pr. år.

 Systemer og kvalitetskrav:
Installation af et professionelt kabelsystem er en langsigtet investering og da et kabelsystem sjældent belastes 100 % fra installationsdagen er en garanti udover de normale 12 måneder vigtig.
Det har også vist sig svært at teste et kabelsystem 100% selv med de nyeste instrumenter, derfor er producentens garantier vigtige, den dag hvor man måske får problemer med noget nyt udstyr.
De fleste kabelsystemer kan certificeres så en forlænget og eventuelt udviddet garanti kan opnås.

 Uddannelse:
De fleste producenter har et uddannelsesprogram som installatøren skal gennemgå for at kunne installere kabelsystemer med forlænget eller udvidet garanti.
Kvaliteten af disse uddannelser er meget forskellig, fra 4 timer med gennemgang af produkter og montering af et stik til flere ugers kursus samt årlige opdaterings kurser.
Forskellen på kvaliteten af de udstedte garantier er lige så stor, det er derfor vigtigt at nærlæse garantibestemmelserne.

 Installatører:
Der er også stor forskel på installatørernes kvalifikationer. De fleste elinstallatører I Danmark påstår at de kan lave kabling, men kun de færreste har de nødvendige uddannelser, erfaring, værktøjer og måleudstyr.
Der findes dog en gruppe af installatører som har specialiseret sig og har den fornødne baggrund.
På installatør siden er en liste over installatører som er godkendt af kabling producenterne, dette giver dog ikke nødvendigvis nogen garanti for kvalifikationer. 


Copyright (c) 2000 Arne Keller
arne.keller@kabling.dk